Tel.: +386 1 3616329

Izjava o zasebnosti

Veljavno od: April 2018

Ta Izjava o zasebnosti se nanaša na www.bistro-pri-ancki.com, ki je v lasti in pod vodstvom Pri Ancki B&B Ljubljana suburbs. Izjava o zasebnosti opisuje način, na katerega zbiramo in uporabljamo informacije, ki lahko vključujejo tudi osebne podatke, ki jih posredujete na svoji spletni strani www.bistro-pri-ancki.com. Poleg tega opisuje tudi izbire, ki so vam na voljo glede vaših osebnih podatkov in način, kako lahko do teh podatkov dostopate in jih urejate.

Zbiranje podatkov
Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

Vaše ime, priimek, naslov e-pošte, telefonska številka in domači naslov;
Podatki o kreditni kartici (vrsta kartice, številka kreditne kartice, ime na kartici, datum poteka veljavnosti in varnostna koda);
Podatki o bivanju gosta, vključno z datumom prihoda in odhoda, s posebnimi zahtevami in preferencami glede storitev (vključno s preferencami glede sobe, storitev ali drugimi uporabljenimi storitvami);
Podatki, ki jih posredujete glede oglaševalskih želja ali med anketami, natečaji ali promocijami;
Vedno lahko izberete, katere osebne podatke (če sploh) nam želite posredovati. Če nam katerih podatkov ne želite posredovati, lahko to vpliva na nekatere vaše transakcije.

Podatki, ki jih zbiramo samodejno
Med uporabo naše spletne strani podatke zbiramo tudi samodejno, med njimi pa so lahko tudi osebni podatki. Sem sodijo nastavitve glede jezika, IP naslov, lokacija, nastavitve naprave, operacijski sistem naprave, podatki za prijavo, čas uporabe, zahtevani URL naslov, statusno poročilo, uporabnikovo orodje (podatki o različici brskalnika), operacijski sistem, rezultati (obiskovalca oz. gosta), zgodovina iskanja, ID rezervacije in vrsta videnih podatkov. Podatke lahko zbiramo tudi samodejno prek piškotkov. Za informacije o naši uporabi piškotkov kliknite tukaj.

Namen obravnave
Vaše osebne podatke zbiramo v naslednje namene:

 1. Rezervacije: vaše osebne podatke uporabljamo, da lahko opravimo in izvedemo vašo spletno rezervacijo.
 2. Podpora strankam: vaše osebne podatke uporabljamo, da lahko zagotovimo podporo strankam.
 3. Mnenja gostov: vaše osebne podatke uporabljamo, da vas po zaključenem bivanju lahko prek e-pošte povabimo, da o bivanju napišete svoje mnenje. Na ta način lahko pomagate drugim popotnikom, da bodo lažje izbrali nastanitev, ki jim bo najbolj ustrezala. Če napišete svoje mnenje, bo morda objavljeno na naši spletni strani.
 4. Dejavnosti trženja: vaše osebne podatke uporabljamo tudi za dejavnosti trženja, kot to omogoča zakonodaja. Kadar uporabljamo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja, kar vključuje reklamne e-novice in tržno komunikacijo o novih produktih in storitvah ter drugih ponudbah, za katere menimo, da bi vas lahko zanimale, vključimo povezavo za odjavo, ki jo lahko uporabite, če od nas v prihodnosti ne želite več prejemati sporočil.
 5. Druge vrste komunikacije: obstajajo lahko tudi druge priložnosti, ob katerih stopimo v stik z vami prek e-pošte, običajne pošte, telefona ali pisnih sporočil, odvisno od vrste kontakta, ki jo delite z nami. Razlogi za to so lahko različni:
 6. Morda moramo odgovoriti na vašo zahtevo in jo obravnavati.
 7. Če niste dokončali spletne rezervacije, vam bomo morda po e-pošti poslali opomnik, da nadaljujete postopek. Menimo, da je ta dodatna storitev za vas uporabna, saj vam omogoča, da nadaljujete z rezervacijo brez ponovnega iskanja namestitve in vpisovanja podatkov za rezervacijo.
 8. Ko uporabite naše storitve, vam lahko pošljemo vprašalnik oz. vas povabimo, da napišete mnenje o svoji izkušnji z našo spletno stranjo. Menimo, da je ta dodatna storitev za uporabna tako za vas kot za nas, saj omogoča, da na podlagi vašega mnenja izboljšamo našo spletno stran.
 9. Analitika, izboljšave in raziskave: osebne podatke uporabljamo za potrebe izvajanja raziskav in analiz. Za te postopke lahko najamemo tretjo osebo. Rezultate teh raziskav lahko delimo oz. razkrijemo, tudi tretjim osebam, v anonimni, združeni obliki. Vaše osebne podatke uporabljamo v analitične namene, da bi izboljšali naše storitve in izkušnjo uporabnika, ter funkcionalnost in kakovost naših spletnih potovalnih storitev.
 10. Varnost, zaznavanje in preprečevanje prevar: informacije, ki lahko vključujejo osebne podatke, lahko uporabljamo, da bi preprečili prevare in druge nelegalne dejavnosti oz. kršitve. Te informacije uporabljamo tudi pri preiskavah in zaznavanju prevar. Osebne podatke lahko uporabimo za oceno tveganja in v varnostne namene, vključno s preverjanjem uporabnikov. Za ta namen lahko osebne podatke delimo tudi s tretjimi osebami, npr. z organi pregona, kot to določa veljavna zakonodaja, in z zunanjimi svetovalci.
 11. Pravni nameni in skladnost z zakoni: v nekaterih primerih uporabimo posredovane informacije, ki lahko vključujejo osebne podatke, za obravnavo in reševanje pravnih sporov ali pritožb, za regulativne preiskave in skladnost z zakoni ali za izvajanje dogovorov oz. zagotavljanje skladnosti z zakonskimi zahtevami s strani organov pregona, kot to zahteva zakon.

Če za obravnavo osebnih podatkov, ki imajo za vas praven ali znaten vpliv, uporabimo samodejne postopke, bomo pri tem uporabili ustrezne ukrepe, da zavarujemo vaše pravice in svoboščine, vključno s pravico do človeške obravnave.

Pravna podlaga
Za namena A in B se zanašamo na izvajanje pogodbe: uporaba vaših podatkov je lahko nujna za izvajanje pogodbe, ki jo imate z nami. Primer: če uporabljate naše storitve za opravljanje spletnih rezervacij, bomo vaše podatke uporabili, da izpolnimo našo dolžnost, ki zajema opravljanje in izvedbo rezervacije v skladu s pogodbo, ki jo imamo z vami.

Za namene C do H se zanašamo na legitimne interese, ki jih le-ti zajemajo: vaše podatke uporabimo za svoje legitimne interese, kot so zagotavljanje najbolj primerne vsebine spletne strani, e-sporočil in e-novic, izboljšanje in promocija novih produktov, storitev in vsebine na naši spletni strani, ter za administrativne in pravne namene ter namene zaznavanja prevar. Ko za legitimne namene uporabljamo osebne podatke, bomo vedno upoštevali ustrezno razmerje med vašimi pravicami in interesi do varovanja vaših podatkov ter našimi pravicami in interesi.

Pri namenu H se, po potrebi, zanašamo na našo dolžnost za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo.

Pred obdelavo vaših osebnih podatkov za neposredne namene oglaševanja bomo pridobili vaše soglasje, kjer to zahteva veljavna zakonodaja.

Za vaše soglasje bomo zaprosili, če to zahteva veljavna zakonodaja. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete, če nas kontaktirate na katerikoli naslov, naveden na koncu te Izjave o zasebnosti.

Če želite preprečiti postopke, opisane pod točkami of C do F, vendar za to nimate na voljo neposrednega mehanizma (npr. v nastavitvah računa) v ustreznem obsegu, se obrnite na borutk@siol.net .

 

Deljenje podatkov
Booking.com: sodelujemo z Booking.com B.V., Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nizozemska (www.booking.com) (od tu naprej Booking.com), da vam ponudimo naše storitve spletnih rezervacij. Čeprav vam vsebino te spletne strani ponujamo mi in rezervacijo opravite neposredno pri nas, so rezervacije obdelane prek Booking.com. Podatki, ki jih vnesete v to spletno stran, bodo zato deljeni tudi z Booking.com in njegovimi partnerji. To lahko vključuje osebne podatke, kot so vaši kontaktni podatki, plačilni podatki, imena gostov, ki potujejo z vami, in želje, ki jih navedete med postopkom rezervacije.

Da bi izvedeli več o Booking.com in njegovih partnerjih, obiščite O Booking.com.

Booking.com vam bo poslal e-pošto s potrditvijo, e-pošto pred prihodom ter vam ponudil informacije o okolici in naši nastanitvi. Booking.com vam bo nudil tudi mednarodno pomoč uporabnikom iz lokalnih pisarn 24 ur na dan, 7 dni v tednu, v več kot 20 jezikih. Deljenje vaših osebnih podatkov z Booking.com globalnim osebjem za pomoč uporabnikom le-temu omogoča, da vam odgovori, ko potrebujete pomoč. Booking.com lahko vaše podatke uporabi za tehnične, analitične in oglaševalske namene, kakor je nadalje opisano v Booking.com Izjavi o zasebnosti. To lahko pomeni, da bodo vaši podatki deljeni z drugimi člani skupine Booking Holdings Inc. za namen analize, da bi vam ponudili s potovanji povezane ponudbe, ki bi vas morda zanimale, in za ponujanje prilagojenih storitev. V kolikor to zahteva veljavna zakonodaja, bo Booking.com najprej zaprosil za vaše soglasje. Če se vaši podatki prenašajo v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora, bo Booking.com pogodbeno zagotovil, da so vaši podatki še vedno varovani v skladu z evropskimi standardi. V primeru vprašanj glede obdelave osebnih podatkov s strani Booking.com se obrnite na dataprotectionoffice@booking.com.

 

BookingSuite: vaši osebni podatki so lahko deljeni z Booking.com B.V., Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nizozemska – podjetjem, ki upravlja to spletno stran in spletno stran suite.booking.com.

Zunanji ponudniki storitev: Uporabljamo zunanje ponudnike, ki izključno za nas obdelujejo vaše osebne podatke. Ta postopek služi namenom, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, npr. omogočanje plačil za rezervacije, pošiljanje tržnega materiala in podporne analitične storitve. Te ponudnike storitev zavezuje zaupna klavzula in nimajo dovoljenja za deljenje vaših osebnih podatkov za njihove lastne ali tuje namene.

Pristojni organi:: osebne podatke razkrijemo organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

Mednarodni prenosi podatkov
Prenos osebnih podatkov, opisan v tej Izjavi o zasebnosti, lahko vključuje čezmejne prenose osebnih podatkov v države, katerih zakonodaja ni tako natančno določena, kot v državah Evropske unije. Kjer evropska zakonodaja tako določa, bomo osebne podatke posredovali le prejemnikom, ki zagotavljajo ustrezno raven zaščite podatkov. V teh situacijah s pogodbenimi dogovori zagotovimo, da so vaši osebni podatki še vedno varovani v skladu z evropskimi standardi. Prek spodnjega kontakta lahko zaprosite za izvod omenjenih klavzul.

Varnost
BookingSuite upošteva razumne ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in uporabe informacij, vključno z osebnimi podatki. Uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke za zaščito in varovanje informacij, vključno z osebnimi podatki. Uporabljamo tudi varnostne postopke in tehnične ter fizične omejitve dostopa in uporabe osebnih podatkov na naših strežnikih. Le pooblaščeno osebje ima dovoljenje za dostop do osebnih podatkov v okviru svojega dela.

Shranjevanje podatkov
Vaše informacije, vključno z osebnimi podatki, bomo shranjevali tako dolgo, kot je potrebno, da vam zagotovimo storitev, ostajamo skladni z veljavno zakonodajo, rešimo spore s katerimkoli udeležencem in kot je drugače potrebno, da lahko izvajamo naše poslovanje, vključno z zaznavo in preprečevanjem prevar in drugih nelegalnih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih shranjujemo, velja ta Izjava o zasebnosti. Če imate vprašanja o specifičnem obdobju shranjevanja za določeno vrsto vaših osebnih podatkov, ki jih obravnavamo, se obrnite na nas prek spodnjih kontaktov.

Vaše izbire in pravice
Želimo, da imate nadzor nad načinom, na katerega uporabljamo vaše osebne podatke. To lahko storite na naslednje načine:

Lahko nas zaprosite za izvod o zasebnih podatkih, ki jih hranimo o vas;

lahko nas obvestite o vseh spremembah vaših osebnih podatkov, ali pa nas zaprosite, da popravimo katerikoli osebni podatek, ki ga hranimo o vas;

v nekaterih situacijah nas lahko zaprosite, da izbrišemo, blokiramo ali omejimo obravnavo osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, ali pa nasprotujete določenim načinom, na katere uporabljamo vaše osebne podatke, ter nas

v nekaterih situacijah zaprosite, da lahko osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, pošljemo tretji osebi.

Kjer vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi vašega soglasja, imate pravico kadarkoli umakniti soglasje v skladu z veljavno zakonodajo. Poleg tega lahko ravno tako v skladu z veljavno zakonodajo nasprotujete naši obravnavi vaših podatkov v legitimne oz. javne interese.

Zanašamo se, da boste zagotovili, da so vaši osebni podatki popolni, točni in posodobljeni. Prosimo, da nas takoj obvestite o vseh spremembah ali napakah v vaših osebnih podatkih, in sicer tako, da se obrnete na borutk@siol.net . Vašo zahtevo bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.

Vprašanja oz. pritožbe
Če imate vprašanja oz. se pojavi dvom o obravnavi vaših osebnih podatkov, ali če želite izvajati katero od pravic, ki vam jih zagotavlja ta Izjava, nas lahko kontaktirate na borutk@siol.net . Z vprašanji in pritožbami se lahko obrnete tudi na lokalni organ za varovanje podatkov.

Spremembe obvestila
Tako kot se nenehno spreminja naš posel, se lahko občasno spremeni tudi ta Izjava o zasebnosti. Če želite videti občasne spremembe Izjave o zasebnosti, vas vabimo, da si za ogled sprememb dostopate do te Izjave o zasebnosti. Če bomo izvedli konkretne spremembe oz. spremembe, ki vplivajo na vas (npr. ko začnemo vaše osebne podatke obravnavati za namene, ki niso omenjeni zgoraj), vas bomo še pred začetkom teh postopkov kontaktirali.